Heb jij een stip op de horizon?

door

Over Corina Vink
Stip op de horizon

Stel jij jezelf doelen? Of weet je welke kant je op gaat? Is jouw stip op de horizon helder? Ik vind het altijd mooi om te kijken langs een pad. Of naar een horizon te kijken. Dat geeft een gevoel van richting of doel. Ik geloof ook in het stellen van een doel. Een stip op die horizon zetten zodat je daar naartoe kunt werken. Stapje voor stapje het pad bewandelen richting jouw horizon.  

Afwijken van je pad

Je kunt ook afwijken van je pad of het doel dat je jezelf stelt. Dat kan allerlei oorzaken hebben, je omgeving kan van invloed zijn, de mensen om je heen vragen dingen van je die je doen afwijken of je komt een valkuil tegen. Bij mij is er één vrij hardnekkig en dat is dat mijn omgeving (vaak) voor gaat. Of wat anderen van mij willen of vragen, eerder aandacht krijgt dan mijn eigen ‘pad’. Ik ben snel bij mezelf vandaan om de ander het naar de zin te maken, een vraag te beantwoorden, iets uit te zoeken of die werkzaamheden te doen die een ander van mij vraagt. En voor ik het weet is er een week om of misschien wel weken waarbij ik helemaal niet toekom aan mijn eigen plan, doel of bezigheden die voor mij belangrijk zijn. Wat ik inmiddels weet is dat ik het lastig vind om te begrenzen of bij mezelf te blijven. Ik ben de ander graag van dienst en als ik hierin doorsla, ben ik erg gericht op het pleasen van de ander. Dat is een duidelijke valkuil voor mij.

Hoe kom je weer terug op jouw pad? 

Als mijn aandacht te lang uitgaat naar de ander dan voel ik dat de energie bij me weg gaat, mijn energie gaat letterlijk naar de ander. Wat ik dan doe is even ‘pas op de plaats’ maken bij bijvoorbeeld het beeld van zo’n pad. Even ‘inchecken’ en mezelf vragen: “hoe is het met mij?’. Waarna ik even terugkijk op de afgelopen weken en wat ervoor heeft gezorgd dat ik minder goed voor mijzelf zorgde. Dan kan ik de keuze maken om weer even naar mijn stip op de horizon te kijken en hoe ik op mijn pad kan blijven.

Coaching en jouw pad bewandelen.

Weet jij wat jouw stip op de horizon is? Zit jij nog wel op jouw pad? Lukt het je niet goed om de juiste energie aan jezelf te besteden? Als je twijfelt of je merkt dat je helemaal niet op jouw pad zit, laten we dan samen praten. 

Plan een gesprek in met mij in mijn agenda en dan gaan we samen praten en kijken hoe ik jou kan helpen jou op je pad te zetten richting jouw stip op de horizon.

Je las een blog van Corina Vink
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

Het aanbod

 Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek manieren waarop je in je werk en privé een gezond, gelukkig en vervuld leven kunt ervaren. 

Ben jij een jong volwassenen? Ga dan 30 minuten met mij in gesprek over je plannen, wensen en behoeften