Verwonder jij je nog weleens?

door

Over Corina Vink
Verwonder jij je nog wel eens

Verwondering doet mij altijd denken aan toen ik nog een kind was en me over veel dingen die ik zag kon verwonderen. Vooral toen ik als puber op de fiets naar school reed. Door het Kooibos met de ochtendzon door de bomen,  over het bruggetje over het Wieringerrand kanaal waar de dauw boven het water hing en door de polder waar in de ochtend prachtige beelden van koeien die boven de ochtenddauw uitstaken mij verwonderden. Die beelden zie ik nog steeds voor me. Ik zei toen altijd tegen mijn moeder dat ik van die beelden ‘overgevoel’ kreeg. Teveel gevoel om te kunnen verwerken. 

Beelden uit het verleden

Ik ben opgegroeid in een plattelandsomgeving met ook nog de Waddenzee in de buurt. In de winter met de slee van de dijk af en in de zomer hutten bouwen van het gemaaide gras in de weilanden. Daar was de boer vaak niet zo blij mee! Beelden van de zonsondergang achter dijk en boven de zee staan in mijn geheugen gegrift. Ik hou van de zonsondergang en van mooie luchten die elke dag en elk moment anders zijn en daarom voel ik altijd verwondering. In mijn jeugd is voor deze verwondering het zaadje geplant. 

Overprikkeld en het hier en nu

Ik ben er dankbaar voor dat ik in mijn vroegste jeugd het gevoel van verwondering heb meegekregen. Ik kan me gelukkig nog steeds verwonderen over dingen die ik zie. Het werkelijk kijken en zien, zorgt dat ik in het hier en nu ben. Als ik vol gedachten zit en mijn energie gaat uit naar denken dan stap ik op de fiets zodat ik in de natuur kan zijn en mooie plaatjes kan zien. Dat is eenvoudig en dicht bij huis. Door dit gevoel kan ik me onttrekken aan de weerbarstigheid van het dagdagelijkse. Wat er elke dag in de wereld gebeurt kan mij nogal eens overweldigen en daarvan raak ik overprikkeld. Dan vind ik het heel fijn om mijn gedachten te kunnen verzetten en te genieten van mooie luchten of een zonsondergang. Me te verwonderen over de pracht die zonder dat je erom vraagt, aanwezig is.

Wil jij leren meer in het hier en nu te zijn?

Wil jij je weer eens verwonderen? Of wil jij op zoek naar wat jou verwondert? Zodat je in het hier en nu kan zijn? Laten we daar dan samen over praten. 

Plan dan een gesprek met mij in in mijn agenda. Dan gaan we samen kijken of jij jouw verwondering kunt vinden en belangrijker: dat het jou rust en ruimte geeft om je even te onttrekken aan wat er dagelijks speelt en in het hier en nu te zijn. 

Je las een blog van Corina Vink
Reageren mag altijd door een email te sturen en delen mag ook.

Wat ook mag, is doorklikken naar de diensten op de website:

Het aanbod

 Meld je aan voor een 1:1 gesprek

Ontdek manieren waarop je in je werk en privé een gezond, gelukkig en vervuld leven kunt ervaren. 

Ben jij een jong volwassenen? Ga dan 30 minuten met mij in gesprek over je plannen, wensen en behoeften